DERGİ ADI : Klinik Tıp Bilimleri
ISSN: 2147 - 494X
YAYIN DİLİTürkçe, İngilizce
YAYIN PERİYODU Yılda 4 sayı (Mart- Mayıs- Ağustos- Kasım)
YAYIN TÜRÜ: Süreli yayın
YAYINA BAŞLAMA TARİHİ: 2010
İNDEKSLENDİĞİ DİZİNLER: Türk Medline
Amaç ve Kapsam
Klinik Tıp Bilimleri Dergisi , (Selen Medya Yayıncılık Hizmetleri) uluslararası, süreli, açık erişimli, dijital bilimsel yayın organıdır. Dergi; bağımsız, önyargısız ve çift-kör hakemlik ilkelerine uygun olarak Ocak, Şubat, Mart,Nisan ,Mayıs,Haziran,Temmuz,Ağustos, Eylül,Ekim ve Kasım,Aralık aylarında olmak üzere yılda 12 sayı yayınlanmaktadır. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizcedir.
Klinik Tıp Bilimleri Dergisi, dahiliye, iç hastalıkları,ve genel tıp bilimleri Hastalıkları alanında yayınladığı özgün araştırma, olgu sunumu, editöre mektup ve derleme, türündeki makalelerle uluslararası literatüre katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Derlemeler, davetli yazarlar ve başvuran hekimler tarafından hazırlanmaktadır. Derginin hedef kitlesi çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda çalışan uzmanlar, akademisyenler ve ilgili diğer dal uzmanlarıdır.
Klinik Tıp Bilimleri Dergisi Türk Medline,tarafından dizinlenmektedir.
Makale değerlendirme ve yayın işlemleri için yazarlardan ücret talep edilmemektedir. Tüm makaleler www.kliniktipdergisi.com sayfasındaki online makale değerlendirme sistemi kullanılarak dergiye gönderilmelidir. Derginin yazım kurallarına, gerekli formlara ve dergiyle ilgili diğer bilgilere web sayfasından erişilebilir.
Derginin web sayfasına reklam verilebilir, bu konu ile ilgili başvurular yayın info@kliniktipdergisi.com yapılmalıdır.
Dergide yayınlanan makaleler de ifade edilen bilgi, fikir ve görüşler Klinik Tıp Pediatri dergisi Baş Editör, Editörler, Yayın Kurulu ve Yayıncı’nın değil, yazar(lar)ın bilgi ve görüşlerini yansıtır. Baş Editör, Editörler, Yayın Kurulu ve Yayıncı; yazarlara ait bilgi ve görüşler için hiçbir sorumluluk ya da yükümlülük kabul etmemektedir.
Yayınevi
Selen Medya Yayıncılık
Addres: Yunusemre Mah. 565/2 sok No 2 kat 2 Daire 3 Sultangazi Telefon: +90 212 419 02 29 Fax: +90 212 476 51 95 E-posta: info@kliniktipdergisi.com
Klinik Tıp Bilimleri Dergisi hakem inceleme süreci
Gönderilen tüm yazılar kontrol edilir ve daha sonra dergide yayınlanma uygunluğu açısından
değerlendirilir. Orijinalliği yetersiz, ciddi bilimsel ve kusurları bulunan yazılar
reddedilir.
Makale ilk geliş değerlendirmesi: Yazı işleri servisi, makaleye ait yazarların imzalaması gereken formları kontrol eder,
eksik veya hata bulunması halinde, yazışma yazarından eksikliğin giderilmesini ister. Eksikliği
bulunmayan veya tamamlanan makale, bir iş günü içinde yayın yürütme kurulu ön değerlendirmesine
sunulur.
Yayın yürütme kurulu ön değerlendirmesi:
Yayın yürütme kurulu makaleyi; konu-içerik, dergiye uygunluk, metodoloji (yöntem), güncellik,
literatüre katkı, dergide benzer konularda makalelerin bulunması, atıf alabilirlik, dergide
işlem gören aynı kategorideki makalelerin yoğunluğu (derleme, olgu sunumu vb.), veya biçimsel
yönlerden ön incelemeden geçirir. Bu değerlendirme sonucunda makale, bilimsel değerlendirmeye
alınmadan doğrudan yazarlara iade edilebilir. Bilimsel değerlendirmeye alınmasına karar verilen
makale, biçimsel kontrol için yazı işleri servisine gönderilir.
Biçimsel kontrol:
Makale yazı işleri servisi tarafından dergi yazım kurallarına göre kontrol edilir
(özetlerin, kaynak yazılımlarının, şekil-tablo-grafiklerin kurallara uygunluğu, metin içinde
geçiş sıralamasında hata olup olmaması v.b.).Eksiklik bulunması halinde, yazışma yazarından
düzeltme istenir. Eksikleri tamamlanan makale, editör değerlendirmesine sunulur.
Editör değerlendirmesi: Editör makaleyi ön incelemeden geçirerek, dergide değerlendirmeye alınıp
alınmayacağına karar verir. Editör, değerlendirmeye alınmasına karar verilen makalelere,
yazar(lar)la aynı kurumda görev yapmamak şartıyla, makalenin branşı ile ilgili çalışmaları
bulunan hakem kurulu üyeleri arasından iki hakem belirler. Makalede, yazar-hakem gizliliğini
sağlamak amacıyla, çift-kör yöntemle inceleme için makalenin yazarlarını tanımlayıcı tüm kişisel
ve iletişim bilgileri yazı işleri servisi tarafından kapatılmaktadır. Danışmanlar için
hazırlanan kör nüsha, yazı işleri servisi tarafından danışmanlara gönderilir.
Hakem değerlendirmesi:
Hakemler değerlendirmelerini 20 gün içinde yapmalıdır.
Hakem görüşlerinden en az birinin olumsuz olduğu durumda ise, makale üçüncü bir bağımsız hakeme
gönderilebilir.
Hakemlerden gelen değerlendirme yanıtları sonrasında; makale editör tarafından reddedilebilir,
kabul edilebilir ya da makalede düzeltme yapılması istenir.
Yazar Düzeltmesi: Hakem ve editör yorumları makalenin sorumlu/yazışma
yazarına iletilir. Makalede düzeltmeler yapılırken, düzeltilen veya eklenen alanların dosya
içinde renklendirilerek işaretlenmesi gerekir. Yazarların, editör ve hakem eleştirilerine cevap
yazmaları ve ayrıca yapılan düzeltmeleri maddeler halinde bildirmeleri gerekir.
Değerlendirme sonucunun yazarlara bilgilendirilmesi: Makalenin bilimsel
değerlendirmeler sonucunda, editörün kararı doğrultusunda, dergide yayımlanmak üzere kabul
edildiği veya reddedildiği tüm yazarlara e-posta ile bildirilir.
Red edilen makalelerde editörün karar gerekçesi ve varsa hakemlerin son yorumları, tüm yazarlara
kişisel otomasyon sayfaları üzerinden iletilir.
KLİNİK TIP Bilimleri DERGİSİ, YAZIM
KURALLARI
Klinik Tıp Bilimleri Dergisi, bütün hastalıklar kapsamına giren her konuda yapılan araştırma, olgu sunumu, derleme, vaka ve editöre mektupları yayınlayarak ülkemizde tıp eğitimi, mezuniyet sonrası eğitim, hasta bakım ve yaşam kalitesini arttırmayı amaçlamaktadır.
Klinik Tıp Bilimleri Dergisi, ayda bir olmak üzere yılda 12 sayı olarak yayınlanmaktadır.
Yazılar daha önce başka bir dergide yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Herhangi bir kongrede tebliğ edilmiş ise kongrenin tarihi ve yeri belirtilmelidir. Dergide yayınlanan yazıların, tüm bilimsel ve hukuki sorumluluğu yazarlara aittir.
Derginin yazı dili Türkçe olup, Türk Dil Kurumu'nun Türkçe sözlüğü veya http://tdk.org.tr/sozluk.html adresi ayrıca Türk Tıbbi Derneklerinin kendi branşlarına ait terimler sözlüğü esas alınmalıdır.
Dergiye yayınlanmak üzere gönderilen yazıların, dergide yayınlanabilmesi için Editör ve Danışma Kurulu tarafından uygun görülmesi gerekir. Yazılarda biçim, anlam ve yazım bakımından gerekli görülen düzeltmeler Editör veya Danışma Kurulu tarafından yapılabilir.
Yazılar. PC uyumlu bilgisayarda, standart A4 kağıdının bir yüzüne Microsoft Word programında, iki satır aralıklı olarak, "Times New Roman" karakteri ile 10 punto olarak yazılmalı ve her sayfanın sağ ve sol tarafından 3’er cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Satırlar her iki yana yaslanmalı, paragraf başı satır başından başlamalıdır. Tablolar aynı programın tablo formatı ile hazırlanmalı, her sayfanın sağ üst köşesi numaralandırılmalıdır. Metin içinde geçen kısaltmalar, kelimenin ilk geçtiği yerde parantez içinde verilmeli ve tüm metin boyunca o kısaltma kullanılmalıdır.
Şekil, resim, tablo ve grafikler makalenin yazıldığı Word dosyasının içine, makalede işleniş sırasına uygun olarak numara verilerek, ilgili yerlere yerleştirilmelidir. Şekil, resim, tablo ve grafikler metin içinde geçtiği yerler ilgili cümlenin sonunda belirtilmelidir. Kullanılan kısaltmalar şekil, tablo ve grafik altında açıklanmalıdır ve şekil altı açıklamaları eklenmelidir. Resim/fotoğraflar ayrıca, ayrı birer .jpg veya .gif dosyası olarak (pixel boyutu yaklaşık 500x400, 8 cm. eninde ve 300 çözünürlükte taranarak), sisteme eklenmelidir.
Yazılar. Başvuru mektubu, Başlık ve yazarlar sayfası, Türkçe başlık, özet ve anahtar kelimeler, İngilizce başlık, özet ve anahtar kelimeler, Metin bölümleri, Kaynaklar, Şekil- resim ve tablolar şeklinde düzenlenmelidir.
Başvuru Mektubu. Yazının tüm yazarlar tarafından okunduğu, onaylandığı ve doğru bir çalışma ürünü olduğu ifade edilmeli ve bu amaçla yazarlar isimlerinin karşılarını imzalamalıdırlar. Ayrıca metinle ilgili tüm yazışmaların yapılacağı kişinin isim, adres, telefon, fax, GSM numaralarını ve e-posta adresini içermelidir.
Başlık Sayfası. Yazının başlığı, yazarların ünvan kullanmaksızın açık ad-soyadı ile yazarların ünvanları ve görev yerleri yazılmalıdır. Ayrıca çalışmayı destekleyen fon ve kuruluşlar bu sayfada yer almalıdır. Daha sonraki sayfalar sırası ile diğer bölümleri içermelidir.
Özet. Bölümlü, 150 kelimeyi aşmamalı, Türkçe ve İngilizce olmalıdır.
Anahtar Kelimeler. 2-5 arası, Türkçe ve İngilizce, olmalıdır. Türkçe anahtar kelimeler Türkiye Bilim Terimleri’ne (Kaynak için www.bilimterimleri.com adresine başvurulmalıdır) ve İngilizce anahtar kelimeler "Medical Subject Headings"e (Kaynak için www.nlm.nih.gov/mesh/MBrowser.html adresine başvurulmalıdır.) uygun olarak verilmelidir.
Kaynaklar. 50'den fazla olmaması önerilmektedir. Kaynaklar, metin içinde geçiş sırasına göre numaralandırılmalı, numaralar parantez içinde olacak şekilde cümle sonunda belirtilmelidir. Kaynak olarak gösterilen makalede bulunan yazar sayısı 6 veya daha az ise tüm yazarlar belirtilmeli, 7 veya daha fazla ise ilk 6 isim yazılıp "ve ark", İngilizce makalelerde "et al" eklenmelidir. Kaynak yazımı için kullanılan format Index Medicus'ta belirtilen şekilde olmalıdır (Bkz: www.icmje.org). Kişisel deneyimler, basılmamış yayınlar ve tezler kaynak olarak gösterilemez. Kaynakların yazımı için örneklerde (Lütfen noktalama işaretlerine dikkat ediniz)
Makale için; Yazarların soyadları ve isimlerinin baş harfleri makale ismi, dergi ismi, cilt,yıl,sayı, sayfa no 'su belirtilmelidir.
Kitap için; Yazarın soyadları ve isimlerinin baş harfleri bölüm başlığı editörünlerin ismi, kitap ismi, kaçıncı baskı olduğu, yayınevi, yıl ve sayfalar belirtilmelidir.
Editör ve yazarların aynı olduğu kitaplar için; Yazarların-editörün soyadları ve isimlerinin başharfleri, kitap ismi, bölüm başlığı, kaçıncı baskı olduğu, şehir, yayınevi, yıl ve sayfalar belirtilmelidir.